Specialna glava za lahke motorne kose

BISTVENE LASTNOSTI SPECIALNE GLAVE Z REZILI:

1. ZASNOVA  GLAVE
Rezila, ki so vstavljena v specialni glavi, se prosto vrtijo na svoji osi. Gibanje rezil omogoča, da se ta  pri udarcu ob oviro (npr. drevesni štor, kamen, ograja, robnik, ipd.) prosto umaknejo in s tem se zmanjša možnost povratnega udara in poškodbe rezil.

2. UNIVERZALNOST
Specialno glavo lahko namestimo na vse  lahke motorne kose z močjo 1 kW ali več, ki imajo ravno palico, na koncu katere je kotni prenos, različnih modelov in proizvajalcev (Stihl, Kawasaki, Husqvarna, Jonsered, Solo, Alpina, Honda, Alko, Dolmar, Flymo, Homelite, Jonsered, McCulloch, Mitsubishi, Oleomac, Partner, Ryobi......)

Zaradi svoje univerzalnosti je izdelek  namenjen  širokemu krogu uporabnikov - od posameznih fizičnih oseb, kmetov, vinogradnikov, sadjarjev, gozdarjev, vtičkarjev do profesionalcev.

Profesionalni uporabniki so komunalna in cestna podjetja, vzdrževalci železniških prog, smučišč, različnih deponij, vzdrževalci industrijskih objektov in urejevalci zelenih površin.

3. HITRA IN ENOSTAVNA MONTAŽA  GLAVE IN REZIL
Na specialno glavo lahko v 1 (eni) minuti z enostavno montažo vstavimo rezila oz. jih zamenjamo z drugimi.
 

4. VEČNAMENSKA IN UČINKOVITA KOŠNJA
Rezila iz plastike travo režejo, ne mulčijo! Rezila so namenjena za košnjo vseh vrst trave, od najnižje do zelo visoke, mladega podrastja suhe in trdovratne trave ter visokega in gostega plevela. Vse to lahko naredimo z enimi rezili, ki jih ni potrebno menjati za vsako vrsto košnje. Trava pri košnji z rezili iz plastike ostane cela, zato jo lahko uporabimo za krmo živini.
 

5. PRIHRANEK ČASA IN MANJŠA PORABA GORIVA
Košnja trave je z  uporabo rezil iz plastike bistveno hitrejša, poraba  goriva pa je za 15 % manjša,  ker dosegamo odlične rezultate košnje z manj plina na motorni kosi. Z uporabo omenjenih rezil je motorna kosa manj hrupna, ima prijetnejši zvok ter je  zato primerna tudi za urbana naselja ( vzdrževanje okolic šole, bolnišnic, parkov in podobno). 

6. VARNO DELO Z UPORABO REZIL
Uporabnik pa seveda nikoli ne sme pozabiti, da je za varno delo potrebna tudi zaščitna varovalna oprema (naušniki, vizirji, delovni čevlji z nedrsnimi podplati, delovna obleka).

Varno delo s  specialno glavo in rezili je bilo preizkušano po določbah direktive 2006/42/ES- Varnost strojev (Machinery Directive) in v skladu z harmoniziranimi evropskimi standardi.   

7. BREZ SKRBI PO NAKUPU - SERVIS IN POTROŠNI MATERIAL ZAGOTOVLJEN! 

8. VRSTE REZIL

Na specialno glavo lahko vstavljamo 2 različni vrsti rezil:

 PLASTIČNA REZILA so namenjena košnji vseh vrst trave od najnižje do zelo visoke. Primerna so tudi za košnjo mladega podrastja, suhe in trdovratne trave, visokega in gostega plevela.  Trava pri košnji s temi rezili ostane cela, zato jo lahko uporabimo za krmo živini.Dolžina rezil je 95 mm. Premer rezanja je 305 mm.

PLASTIČNA REZILA so namenjena košnji vseh vrst trave od najnižje do zelo visoke. Primerna so tudi za košnjo mladega podrastja, suhe in trdovratne trave, visokega in gostega plevela.

Trava pri košnji s temi rezili ostane cela, zato jo lahko uporabimo za krmo živini.Dolžina rezil je 95 mm. Premer rezanja je 305 mm.

 NAJLONSKA NITKA dolžine 160 mm se uporablja za košnjo nižje trave (npr. okrog zidov, ograj, sadnega drevja, vinske trte,..) Premer rezanja je 430 mm.

NAJLONSKA NITKA dolžine 160 mm se uporablja za košnjo nižje trave (npr. okrog zidov, ograj, sadnega drevja, vinske trte,..)

Premer rezanja je 430 mm.